22 Şubat 2023 Çarşamba

Varis Tedavisi İçin Kurum Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Varis Tedavisi İçin Kurum Seçimi Nasıl Olmalıdır? 

Varis tedavisi için kurum seçimi mutlaka araştırılarak alanında uzman doktorların bulunduğu kurumlara yönelmeli ve seçilmelidir. Varisli damarlar, deri yüzeyinde veya bacak dokusunda daha derinlerde meydana gelen şişmiş ve büyümüş damarlardır. Damarlar maviye veya mora döner ve ağrıya, ağırlığa ve rahatsızlığa neden olabilir. 

Ameliyatsız Varis Tedavi Yöntemleri

Tedavide İlk Adım

Tedavide ilk adım genellikle düzenli egzersiz ve uzun süre ayakta durmak veya oturmaktan kaçınmak gibi yaşam tarzı değişikliklerini içerir. Bazı insanlar için bu, dolaşımı iyileştirmeye ve genişlemiş damarların görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir. Yaşam tarzı değişiklikleri tek başına semptomları kontrol etmek için yeterli değilse, endovenöz lazer tedavisi ve skleroterapi gibi dikkate alınması gereken çeşitli tıbbi tedaviler vardır. Varis tedavisi fiyatları İzmir sağlık kurumundan kurumuna değişir.

Endovenöz Lazer Tedavisi ve Skleroterapi

Endovenöz lazer tedavisi, hasarlı damarları kapatmak için yüksek enerjili lazerler kullanan ayakta tedavi prosedürüdür. İşlem lokal anestezi altında yapılır ve lazer enerjisi damarı kapatarak boyutunu ve görünümünü azaltır. Daha sonra varis görünümünü daha da azaltmak için skleroterapi yapılabilir. Bu, etkilenen damarlara kimyasalların enjekte edilmesini ve yavaş yavaş çözülmesine ve kaybolmasına neden olur. Daha ciddi vakalar için, genişlemiş damarların cerrahi olarak çıkarıldığı bir prosedür olan ambulatuar flebektomi gibi seçenekler vardır.

Doktorunuzun Talimatlarını Takip Edin Tedaviye Sadık Kalın

Varisli damarlarınız için ne tür bir tedavi seçerseniz seçin, doktorunuzun talimatlarını takip etmek, önerilen yaşam tarzı değişikliklerine bağlı kalmak ve reçete edilen ilaçları düzenli olarak kullanmak önemlidir.

Varisli damarlar için en yaygın tedavilerden biri skleroterapidir. Bu işlem sırasında, bir sağlık uzmanı etkilenen damarlara sklerozan bir çözelti enjekte eder ve bunların kapatılmasına ve çökmesine neden olur. Daha ciddi vakalarda, etkilenen damarları küçültmeye yardımcı olmak için endovenöz varis lazer tedavisi gerekebilir.

Ambulatuvar flebektomi Tedavisi Prosedürü

Ambulatuvar flebektomi yaygın bir tedavi seçeneğidir. Genellikle daha büyük ve yoğunluktaki varisli damarları çıkarmak için kullanılır, ancak işlem sırasında sağlıklı damarların da çıkarılacağına dikkat etmek önemlidir. Adını duyurmuş bir çok referansı olan varis doktorundan hizmet almak istiyorsanız https://rizaaktas.com/ sitesini tercih edebilirsiniz.

 

 

Kaynaklar;

https://iyiarastir.com/ameliyatsiz-varis-tedavisi/
https://cnkrt.org/varis-tedavisi-oncesi-sonrasi/
https://muratdemir.web.tr/varis-nedir-neden-olur/
https://personelatama.com/varis-tedavisi-nasil-yapilir/
https://davetsizhayat.com/varis-kimlerde-gorulur/
https://trwordpress.com/varis-tedavisini-kim-yapar/
https://hesapkapatma.org/varis-tedavisi-ne-kadar-surer/
https://sitetanitimi.net/varis-tedavisi-lazerle-yapilir-mi/
https://www.hesapacma.net/2023/02/varis-tedavisi-icin-kurum-secimi-nasl.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder