3 Ağustos 2010 Salı

Karides Plaki



"Karidesleri tuzlu ve sirkeli suda 7-8 dakika haşlayın, doğranmış domatesleri ve sarımsakları katıp 3-4 dakika daha pişirin..."

Malzemeler:
1/2 kg. karides
2 yemek kasığı sirke
2 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 havuç
1 büyük patates
1 büyük domates
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
tuz

Yapılışı
1-Karidesleri tuzlu ve sirkeli suda 7-8 dakika haşlayın.

2-Ince doğranmış soğan ve verevine doğranmış havuçları, sıvı yağda karıstırarak kavurun.Sonra doğranmış domatesleri ve sarımsakları katıp 3-4 dakika daha pişirin.

3- İki bardak su ekleyin. Kaynamaya başlarken, zar biçiminde doğranmış patates ve karidesleri katın.Yeterince tuz ve biber koyup kısık ateşte pişirin.Servisten once üzerine kıyılmış maydanoz serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder