1 Ağustos 2010 Pazar
Nohutlu Lazanya
NOHUTLU LAZANYA
Malzemeler:
9 yaprak lazanya
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
250 gram kıyma
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
Tuz, karabiber
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı margarin,
2 çorba kaşığı un,
2 çorba kaşığı süt
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Hazırlanışı:
Kırmızı mercimeği haşlayıp süzün. Mercimeği haşladığınız suda lazanyayı da haşlayın. Soğanı ince ince doğrayın. 1 çorba kaşığı margarinde kavurun. 250 gram kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi katın. Kıymaya yarım su bardağı haşlanmış nohut ve kırmızı mercimeği ilave edip karıştırın.
Beşamel sos için önce tencerede 2 çorba kaşığı margarini eritin. 2 çorba kaşığı unu ilave edip rengi hafifçe değişene kadar kavurun. 2 su bardağı sütü yavaş yavaş ekleyin. Boza kıvamını alana dek karıştırarak pişirin. Tuzunu ayarlayın. Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Bir fırın kabına 1 çorba kaşığı beşamel soso döküp yayın. Üzerine 3 adet lazanya yaprağını yayın. Kıymalı harçtan koyun. Beşamel sou yayın. Üzerine 3 yaprak lazanya koyun. Aynı şekilde hazırlayın. Üçüncü katı yapıldıktan sonra kalan beşamel sosu en üste gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Etiketler:
Nohutlu Lazanya,
Nohutlu Lazanya gerekli malzemeler,
Nohutlu Lazanya tarifi,
Yemek Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder