1 Ağustos 2010 Pazar

Yazlık yemekler



Yazın genelde ağır yemeklerden kaçar, daha çok hafif yemeklere yöneliriz. Bu tercihi gözönünde bulundurarak, bu hafta size iki şeftalili tatlı tarifini, ana yemek olarak da patlıcan sandiviç ile patates püreli köfteyi öneriyoruz...

Şeftali sürprizi

Malzemeler:

2 adet yumurta akı,
1 su bardağı krema,
500 gram vanilyalı dondurma,
8 adet kedi dili bisküvisi,
1 çay bardağı süt,
50 gram bitter çikolata,
250 gram frambuaz,
6 adet şeftali.

Etrafına: 12 adet kedi dili bisküvisi.

Süslemek için: Rendelenmiş çikolata

Uygulama:

Kremayı ve yumurta aklarını katılaşıncaya kadar çırpın. Dondurmayı oda sıcaklığında eritin. Kremalı karışımı ilave edip karıştırın. 8 adet kedi dilini küçük parçalara ayırın. Sütle ıslatıp, dondurmalı karışıma ekleyin. Bitter çikolatanın yarısını küçük doğrayıp, onu da karışıma katın. Frambuazları katın. Yuvarlak bir kalıba yağlı kağıt serin. Üzerine hazırladığınız karışımı yayın. Buzlukta 1 gece dondurun. Şeftalileri kaynar suya atın. 2 dakika bekletip, kabuklarını soyun. İkiye bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra, ince dilimleyin. Ama, dilimleri birbirinden ayırmadan, pastanın üzerine serpiştirin. 12 adet kedi dilini ikiye bölün. Kalan çikolatayı benmari usulü eritin. Bisküvileri yarısına kadar çikolataya batırın. Pastanın kenarına sıra ile dizin. En üstü çikolata rendesi ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.

Patates püreli köfte

Malzemeler:

250 gram köftelik kıyma,
3 dilim ekmek,
1 adet yumurta,
1 adet soğan,
1 diş dövülmüş sarmısak,
6 sap maydanoz,
1 çorba kaşığı salça,
1 su bardağı su,
6-7 dilim kaşar peyniri,
tuz, karabiber.

Püre için: 3 adet patates, 1 adet havuç.

Beşamel sos: 2 çorba kaşığı margarin, 2 çorba kaşığı un, 1 su bardağı süt

Uygulama:

Öncelikle köfteyi hazırlayın. Kıymayı derin bir kaba alın. Ekmeklerin içini çıkarıp, ıslatarak ufalayın ve kıymaya katın. Yumurta, kıyılmış maydanoz, soğan, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi de kıymaya ekleyip iyice karıştırın. İyice yoğurduktan sonra elinizle büyük parçalar koparıp, yuvarlayın. Böylece büyük köfteler elde edin. Diğer yanda püreyi hazırlayın. Patatesi haşlayıp ezin. Havuçları rendeleyin ve kaynar suda yumuşayıncaya kadar bekletip süzün. Havuçları da patatese katın. Hazırladığınız harcı, köftelerin ortasına koyun. Başka bir tavada margarini eritin. Unu yağda kavurun. Sütü katın. Koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırın. Patatesli karışımın üzerine hazırladığınız bu sosu yayın. En üste kaşar peyniri dilimlerini koyun. Salçayı sulandırıp, tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.

Patlıcan sandviç

Malzemeler:

1 adet iri patlıcan,
1 adet dolmalık biber,
50 gram haşlanmış tavuk göğsü,
2 adet haşlanmış taze fasulye,
2 çorba kaşığı sarmısaklı yoğurt,
50 gram beyaz peynir,
1 adet domates,
1 çorba kaşığı domates suyu.

Kızartmak için: Sıvıyağ

Uygulama:

Patlıcanın kabuğunu tamamen soyun. Uzunlamasına üç parçaya ayırın. Dolmalık biberin çekirdek yatağını çıkardıktan sonra, sıvıyağda patlıcan ile birlikte kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerinde bir süre bekletin. Patlıcanın ilk dilimini düz bir tabağa alın. Taze fasulye ve tavuk etini ince-uzun doğrayın. 1 çorba kaşığı sarmısaklı yoğurt ile karıştırın. Bu karışımı ilk patlıcan diliminin üzerine yayın. İkinci patlıcan dilimini karışımın üzerine yerleştirin. Bu dilimin üzerine ince dilimlenmiş domates ile peynir yerleştirin. Son dilimi malzemenin üzerine kapatın. 1 çorba kaşığı domates suyu gezdirin. Servis yapın.

Şeftali kaseli tatlı

Malzemeler:

4 su bardağı süt,
1 adet yumurta sarısı,
1 su bardağı şeftali suyu,
1 çorba kaşığı nişasta,
1 su bardağı tozşeker,
1 paket vanilya,
100 gram margarin,
3 adet şeftali,
çikolata sosu.

Beze için: 2 adet yumurta akı, 2 çorba kaşığı pudraşekeri, 1 tutam tuz

Uygulama:

Süt, şeftali suyu, yumurta sarısı, nişasta, şeker ve vanilyayı iyice çırpın. Ateşte koyulaşana dek pişirin. Margarini ilave edin. Eriyince tencereyi ateşten alın. Mikserle 15 dakika çırpın. Şeftalileri dilimleyip bir tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün. Buzdolabına alıp soğutun. Bu arada, bezeyi hazırlayın. Bunun için yumurta akı, tuz ve şekeri çırparak kar haline getirdikten sonra, krema sıkacağına doldurarak tatlının üzerine sıkın. 150 derecelik önceden ısıtılmış fırında, bezeler pembeleşene dek pişirin, tekrar buzdolabına alın. Soğuyunca dilerseniz çikolata sosuyla servis yapın.

Dondurmalı ve çikolata soslu brownie

Malzemeler:

125 gram bitter çikolata,
Yarım su bardağından 1 parmak fazla veya 125 gram margarin,
1 + 1/4 su bardağı tozşeker,
4 adet yumurta,
3/4 su bardağı un,
1 çay kaşığı tuz,
1 paket vanilya,
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz.

Çikolata sosu için: 200 gram bitter çikolata, 2 çorba kaşığı su, 1 paket vanilya, vanilyalı dondurma

Uygulama:

Çikolatayı, yarım su bardağından 1 parmak fazla margarinle birlikte, sıcak suya oturtulmuş bir tencerede eritin. Şekeri ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra tencereyi suyun içinden çıkarın. Biraz soğumasını bekleyin. Yumurtaları çikolatalı karışıma teker teker ve mikserle sürekli karıştırarak ekleyin. Bu karışıma diğer kek malzemelerini ilave edin. Yağlanmış ve unlanmış bir kalıba 4 cm kalınlığında olacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 45 dakika pişirin. Sos için 200 gram çikolatayı sıcak suya oturtulmuş bir tencerede eritin. Vanilya ve su ekleyin. İyice karıştırın. Brownie keki büyük kareler halinde kesin. Üzerine 1 top vanilyalı dondurma koyun. Sıcak çikolata sosunu dondurmaların üzerine dökün. Servis yapın.

Çay saati için muffin'lar



Muffin'lar çayın yanında yenilebilecek enfes tatlılardan en pratiği ve en lezzetlisi.Üstelik istediğiniz çeşidini yapmanız, tamamen damak tadınıza bağlı!

Çikolatalı da yapabilirsiniz aşağıda tarifini verdiğimiz gibi pırasalı da!

İşte size enfes bir pırasalı muffin tarifi...

Malzemeler:

2 su barağı un
Bir çorba kaşığı süt
1 paket margarin
Yarım çorba kaşığı zeytinyağı
250 gram pırasa
1 adet havuç
1 çay kaşığı fesleğen
Tuz, margarin

Üzerine:

1 kutu krema
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım su bardağı süt
2 adet yumurta

Yapılışı:

Hamur için un, süt margarin ve bir tutam tuzu karıştırın. Elinizle iyice yoğurup sertçe bir hamur elde edin. Hamurun üzerine bir bezle örtüp buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Bu arada pırasaları temizleyip incecik kıyın. Havucu rendeleyin. Zeytinyağında kavurun. Tuz ilave edin. Dolaptan aldığınız hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle hafifçe açın. Margarin ile yağladığınız tartölet kalıplarına yerleştirin. Ortalarına hazırladığınız pırasalı harcı koyun. Ayrı bir yerde krema, kaşar peyniri, yumurta ve sütü karıştırın. Kişlerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Cindy Crawford Diyeti



Cindy Crawford diyetiyle kilo vermeye ne dersiniz?

1. GÜN
Sabah 1 dilim kızarmış ekmek, 50 gr. beyaz peynir, şekersiz çay, 1 yumurta
Öğle Yağsız salata, 2 ızgara köfte İkindi 1 elma
Akşam Sebze haşlama, 100 gr. ızgara et ve yarım bardak yoğurt
Gece Bir bardak süt (yatmadan içiniz)

2. GÜN
Sabah 1 dilim kızarmış ekmek, 25. gr. kaşar peyniri, şekersiz çay, birkaç zeytin
Öğle 1 kase yoğurt, 4 ızgara köfte İkindi 1 armut
Akşam Haşlama ıspanak, lüfer balık Gece Bir bardak süt

3. GÜN
Sabah 1 dilim kızarmış ekmek, şekersiz çay, zeytin, domates
Öğle Haşlama karnıbahar, ızgara tavuk İkindi 1 muz
Akşam 1-2 kaşık zeytinyağlı kereviz, balık
Gece 1 bardak portakal suyu

4. GÜN
Sabah 1 - 2 adet diyet bisküvi, ıhlamur veya adaçayı
Öğle Yağsız salata, ızgara biftek,
İkindi 1 portakal veya suyu
Akşam Soğan çorbası, haşlama sebze
Gece 1 bardak ayran

5. GÜN
Sabah 1 yumurta, salatalık, domates, birkaç zeytin, 1-2 adet diyet bisküvi, çay
Öğle Yağsız salata
İkindi 1 elma
Akşam Izgara köfte, (yanına haşlama ıspanak, havuç vb. sebzeleri garnitür olarak alabilirsiniz.)
Gece 1 bardak süt

6. GÜN
Sabah 50 gr. beyaz peynir, rafadan yumurta, şekersiz çay
Öğle 1-2 kaşık zeytinyağlı fasulye, yoğurt, 1-2 adet diyet bisküvi
İkindi 3 adet çilek ya da kiraz
Akşam Izgara tavuk, salata
Gece 1 kase yoğurt

7. GÜN
Sabah Kaşar peyniri ve kepek ekmeğiyle yapılmış tost, şekersiz çay
Öğle Yağsız salata, elma ve soda
İkindi 1 armut Akşam Bol salata, ızgara balık
Gece 1 bardak süt

Düşük kalorili iki diyetle hızla forma girin



Bu hafta sizler için 1000 ve 1100 kalorilik iki diyet listesi hazırladık. Düşük kalorili bu diyetlerle fazla kilolarınızdan hızla kurtulabilirsiniz!

Verdiğimiz her iki diyetin de enerjisinin yüzde 50'si karbonhidratlardan, yüzde 15'i proteinlerden ve yüzde 35'i de yağlardan oluşuyor.

1100 kalorilik diyet
Size hazırladığımız ilk diyet, 1100 kalorilik. Bu diyetle hem yeterli ve dengeli beslenecek hem de fazla kilonuzdan kurtulacaksınız. Üstelik yemek hazırlamak için fazla zaman harcamayacaksınız. Dilerseniz artık tüm marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz dondurulmuş gıdaları rahatlıkla kullanabilir, böylece yemek hazırlama süresini daha da kısaltabilirsiniz.

1. gün

Kahvaltı: 1 dilim kepek ekmeği 20 gram kaşar peyniri 5 adet zeytin Domates Salatalık
Öğle: 100 gram peynir 2 dilim kavun 1 tabak salata (1 çorba kaşığı zeytinyağı kullanabilirsiniz)
Saat 16.00: Yarım mısır
Akşam: 2 adet kabak dolması 100 gram diyet yoğurt 3 kibrit kutusu büyüklüğünde börek 1 tabak salata
Gece: 150 gram meyve

2. gün

Kahvaltı: 1 dilim kepek ekmeği 2 adet ızgara sosis Domates Salatalık
Öğle: 1 porsiyon tavuk şiş 1 tabak az yağlı salata
Saat 16.00: 150 gram meyve
Akşam: 100 gram dana eti ile hazırlanmış mevsim türlüsü 2 küçük boy haşlanmış patates 1 tabak salata Yağsız yoğurtla yapılmış cacık
Gece: 1 top meyveli diyet dondurma

3. gün

Kahvaltı: 1 yumurta ile menemen 1 dilim kepek ekmeği Salata
Öğle: 1 porsiyon köfte 1 bardak ayran 1 porsiyon salata
Saat 16.00: 1 bardak şekersiz limonata Yarım dilim kek
Akşam: 2 adet haşlanmış patlıcanla yapılmış karnıyarık 3 çorba kaşığı pilav 1 porsiyon salata Gece: 200 gram meyve

4. gün

Kahvaltı: Şekersiz çay 30 gram beyaz peynir 1 dilim kepek ekmeği Domates Salatalık
Öğle: 2 adet hamburger köftesi 3 çorba kaşığı bezelye ve havuçtan oluşan garnitür 1 porsiyon az yağlı salata
Saat 16.00: 150 gram meyve
Akşam: 100 gram haşlanmış patates 1 porsiyon salata
Gece: 150 gram meyve

5. gün

Kahvaltı: 1 su bardağı portakal suyu 1 adet yağsız, kepekli ekmekle yapılan tost Domates Salatalık
Öğle: 300 gram yağsız yoğurt 200 gram meyve 1 dilim kepekli ekmek 1 porsiyon salata
Saat: 16.00 1 top dondurma
Akşam Izgara balık 1-2 tabak salata
Gece 2 dilim karpuz

6. gün

Kahvaltı: 1 su bardağı yağsız sütle yapılan muzlu süt 1 dilim kepekli ekmek Domates Salatalık Öğle: Çeyrek light pizza 4-5 adet kızarmış patates 1 su bardağı ayran 1 porsiyon salata
Saat: 16.00 150 gram meyve
Akşam: 200 gram köfte 1 adet zeytinyağlı enginar 1 porsiyon yağsız salata
Gece: 150 gram meyve

7. gün

Kahvaltı: Sucuklu omlet (30 gram sucuk, 1 adet yumurta) 1 dilim kepekli ekmek Domates Salatalık
Öğle: 1 adet lahmacun 1-2 porsiyon yağsız salata 1 su bardağı ayran
Saat: 16.00 150 gram meyve Akşam 200 gram karışık yağsız ızgara 2 çorba kaşığı pilav 1 porsiyon salata
Gece 150 gram meyve

İşte ÇİKOLATALI diyet



Evet, çikolata ve kakao yiyerek de zayıflayabilirsiniz. Çünkü çikolata, son derece besleyici bir gıda. Protein, yağ ve şeker içeriyor. Ayrıca mineral kaynağı. Demir, fosfor, magnezyum ve kalsiyum içeriyor. Bu mineraller kemik yapısını güçlendiriyor. Kas ve sinir sistemi fonksiyonlarının da harekete geçmesini sağlıyor. Dolayısıyla çikolata belirli miktarlarda alındığı takdirde tıpkı verdiğimiz örnek diyette olduğu gibi fazla kilolara sebeb olmuyor!

DİKKAT!
* Günlük ortalama 1250 kalori alımını sağlayan bu diyeti uygulayarak 15 günde rahatlıkla
3-4 kilo verebilirsiniz. Diyetin uygulama süresi ise 3-4 hafta ile sınırlı.
* Diabetikler ve böbrek rahatsızlığı olanlar bu diyeti uygulamamalı. Çünkü bu diyet karbonhidrat, fosfor, potasyum ve kalsiyum açısından oldukça zengin.

1. günü
Sabah: 200 ml yağsız diyet süt içine bir kaşık dolusu Corn Faleks ve
2 çay kaşığı bal. Şekersiz kahve veya çay.
Öğle: 70 gram sebzeli makarna (haşlanmış sebze, çok az zeytinyağı ve bir kaşık tuzsuz diyet kaşar peyniri ile pişirilmiş makarna), 200 gram haşlanmış kabak, 1 tane orta boy portakal
İkindi: Meyveli, çikolatalı diyet yoğurt veya bir kase çikolatalı puding.
Akşam: 130 gram haşlanmış tavuk göğsü, 150 gram marul, havuç ve kereviz salatası, 1 dilim kepek ekmeği.

2. günü
Sabah: 1 fincan sıcak çikolata, 5 tane kepekli diyet bisküvi veya 1 tane çikolatalı kruvazan ve bir fincan yağsız sütlü kahve
Öğle: 1 porsiyon çok az yağda pişmiş sebzeli pilav. Sebze olarak kabak, patlıcan, domates ve soğan kullanabilirsiniz. Ve 150 gram haşlanmış mantar.
İkindi: 2 küçük kivi.
Akşam: 130 gram yağsız ızgara balık, 1 dilim kepek ekmeği, 200 gram haşlanmış limonla tatlandırılmış enginar

3. günü
Sabah: 1 fincan yağsız diyet süt, 2 dilim tostlanmış kepek ekmeği, 2 tatlı kaşığı marmelat, şekersiz kahve veya çay.
Öğle: 80 gram yağsız tavada pişirilmiş dana bonfile, karışık salata ve 1 dilim kepek ekmeği
İkindi: 2 küçük kivi
Akşam: Az yağlı, az tuzlu beyaz peynirli ve kakaolu makarna, 150 gram haşlanmış ıspanak.

Kakaolu ve peynirli makarnanın tarifi:
Bir tencerede 30 gram rendelenmiş beyaz peyniri, iki çorba kaşığı yağsız sütüve çok az miktar sıvıyağı ısıtın. Sos şeklinde bir karışım elde edince 2 tatlı kaşığı acı kakaoyu ilave edin. Daha önceden haşladığınız 70 gram makarnayı bu sosa ilave edip karıştırın.

4. günü
Sabah: 1 fincan yağsız diyet süt, 3 dilim tost edilmiş kepek ekmeği, her dilimin üzerine çok ince bir tabaka halinde bal.
Öğle: 60 gram sebzeli pilav
İkindi: Bir boy elma
Akşam: 150 gram kakolu hindi göğsü, 1 tane orta boy domates
(haşlanmış veya fırında)

5. günü
Sabah: Limonlu çay ve 8 adet kepekli diyet bisküvi
Öğle: 70 gram makarn, 1 kase taze doğranmış ananas.
İkindi: 1 tane çikolatalo krep veya 1 fincan socak çikolata

Çikolatalı krep tarifi: Bir kaba 90 gram un ve 10 gram eritilmiş margarin koyun. 200 ml süt ve 1 yumurta ekleyip tahta kaşıkla iyice karıştırın.
Ocakta 15 cm çapında bir tavayı ısıtın. Çok az yağla yağlayın. Krep unundan iki kaşık alıp tavaya dökün ve tavaya yayın. İlk yüzü piştikten sonra ters çevirip diğer yüzünü de pişirin. Krebi bir tabağa alıp üzerine 20 gram eritilmiş çikolata gezdirin...

6. günü
Sabah: 1 kase yağsız diyet yoğurt, 2 çorba kaşığı yulaf, ve bir tatlı kaşığı bal. Şekersiz kahve veya çay.
Öğle: 60 gram domatesli pilav, 250 gram fırında karışık sebze yemeği.
İkindi: 1 tane orta boy elma
Akşam: 100 gram kakolu yoğurt sosunda tavuk göğsü, marul salatası,
bir dilim kepek ekmeği.

Kakaolu yoğurt sosunda tavuk tarifi: 100 gram tavuk göğsünü dilimleyin. Yarım çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. İyice pişince hazırladığınız kakolu sosla karıştırın. Kakolu sos için yarım soğanı doğrayın. Yarım çorba kaşığı zeytinyağı ile kavurun. 1 çorba kaşığı un ve 1 su bardağı yağsız sütü ilave edip hızlı hızlı karıştırarak sos kıvamına getirin. Soslu miksere alın ve içine 1 tatlı kaşığı kakaoyu ekleyip karıştırın. Son olarak bir kase yağsız yoğurdu ekleyip tekrar ateşe alın. Sıcak tavuğun üzerine sıcak sos döküp servis yapın.

7. günü
Sabah: 1 kase yoğrt ve 1 çorba kaşığı Corn Flakse, 1 tatlı kaşığı bal.
Öğle: 140 gram yağsız kıyma ile yağılmış köfte, 100 gram haşlanmış sebze.
İkindi: 8 tane haşlanmış kestane.
Akşam: 1 tane peynirli pizza, 1 tane fırında çikolatalı armut.

Çikolatalı armut tarifi: Fırını 200 dereceye getirin. Orta boy olgun ama sert bir armudu soyun. 1 tatlı kaşığı toz şekeri 3 çorba kaşığı portakal suyunda eritin. Bu karuışımı armuda dökün ve fırına yerleştirin. 25 - 30 dakika yumuşayıncaya kadar fırınlayın. 20 gram sütsüz çikolatayı eritip sıcak armudun üzerine dökün.

Ünlü Montignac rejiminin ana hatları



Avrupa ve Amerika'da diyet denince ilk akla gelen isim Montignac. Ünlü beslenme uzmanı Michel Montignac'ın "yiyerek zayıflama" esasına dayanan diyet yöntemini anlattığı kitabı 10 ülkede, sekiz dilde yayınlandı. "Yedikçe Zayıfla" isimli kitap Türkçeye de çevrildi. İradesini kontrol edemeyenler için en uygun diyet bu. Montignac rejiminin ana kuralı da gayet basit: Her şey yenilebiliyor, ama proteinli ve karbonhidratlı gıdalar aynı öğüne denk getirilmeden...

1. Düşük kalori diyetlerinin aksine Montignac'da besinlerin verdiği enerji ikinci planda kalıyor. Asıl önemli olna besinlerin kalori değerleri değil, "besleyicilik bileşimleri". Yani biraraya geldiklerinde ortaya çıkan etkileşim.

2. Montignac rejimine göre yağlarla karbonhidratların aynı öğünde yenmemesi gerekiyor. Proteinler, örneğin yüksek lif içeren sebzelerle birlikte alındığında vücut yağ depolamıyor. Tüketilen gıdalar karbonhidratlarla karışmadığından pankreas fazla insülin salgılamıyor. Böylece vücutta yağ stokları da gereken enerjiyi sağlamak üzere eriyip gidiyor.

3. Uygulamada her iki aşama için de şekeri, beyaz unu, beyaz pirinci ve patatesi unutmak gerekiyor. Esmer un, kabuklu pirinçle hazırlanmış yiyecekler serbest. Dikkat edilecek en önemli nokatalardan biri karbonhidratlı bir şey yediğinizde bir sonraki öğün üç- dört saat sonra olmalı. Eğer öğününüzde protein varsa sonraki öğün en erken dört saat sonra. Ve kesinlikle öğün atlamak yok.

4. Miktar açısından bir kısıtlama yok. Rejim sırasında bol bol meyve yenmesi öneriliyor. Ama zamanlama çok önemli. Ya kahvaltıdan 15 dakika önce ya da yemeklerden en az üç saat sonra yenmeli. Aksi takdirde meyveler midede alkol haline dönüşüp yağlara yağ katıyor.

Mucize Miami diyeti ile 1 ayda 10 kilo verin



Dünyaca ünlü Amerikalı eDiets firmasının tecrübeli diyetisyenleri tarafından geliştirilen bu diyetle hem aç kalmayacaksınız hem de düzenli yemek yeme alışkanlığı kazanacaksınız. 1 haftalık programını verdiğimiz bu diyeti 4 hafta boyunca düzenli bir şekilde uyguladığınız takdirde sağlıklı bir şekilde 10 kilo vermenin keyfine varacaksınız.

Ulaşmayı düşündüğünüz kilo kaç olursa olsun, hangi diyeti seçerseniz seçin, kilo vermek için tek bir şart var; istemek. Eğer kilo vermeye kesin kararlıysanız ve ilk adımı attıysanız, çevrenizdekilerin sizi olumsuz etkilemesine izin vermeyin.

Bu diyete başlayacağınız gün, farklı bir insan olarak uyanın. Yaşam stilinizi değiştirerek işe başlayın. Her zamankinden 30 dakika önce yataktan çıkın, egzersizle güne başlayın. Duşunuzu alıp, telaşsız kahvaltınızı edin. Işe gitmek üzere yola koyulduğunuzda egzersizin ve duşun canlandırıcı etkisini tüm vücudunuzda hissetmeye çalışın. Yolda, yazın kaç kilo olacağınızı, giysilerin üzerinizde nasıl duracağını hayal edin. Kendi kendinizi diyet ve egzersizle birlikte yaşam stilinizi değiştireceğiniz konusunda motive etmeye çalışın.

Gelelim nüfusunun yarıdan fazlasının ortalama kilonun üzerinde olduğu Amerika'da büyük ilgi gören diyetimize... Dünyaca ünlü Amerikalı eDiets firmasının tecrübeli diyetisyenleri tarafından geliştirilen bu diyetle hem aç kalmayacaksınız hem de düzenli yemek yeme alışkanlığı kazanacaksınız. 1 haftalık programını verdiğimiz bu diyeti 4 hafta boyunca düzenli bir şekilde uyguladığınız takdirde sağlıklı bir şekilde 10 kilo vermenin keyfine varacaksınız.
Bu diyeti uygularken dikkat etmeniz gereken birkaç ayrıntı bulunuyor. Diyeti uygularken belirtilenlere düzenli bir şekilde uymanız gereklidir.

* Ara öğünlerin önemi: Bu diyette, sabah, öğle, akşam gibi ana öğünlerin yanı sıra ara öğünler de en az onlar kadar önemlidir. Diyet yapan kişi, ana öğünlerinden birini yedikten 2 ya da 3 saat sonra bir açlık duygusu hisseder. Yemek arası tabir edilen ara öğünler sayesinde hem kişinin kan şekerinin düşmesi hem de açlık duyması engellenir.

* Diyette belirtilen oranda sıvı tüketilmesi diyetin en önemli unsurlarından biridir.

* Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan
meyve ve sebzelere diyette belirtilen ölçülerde
uyulmalıdır.
1. gün

Sabah: 1 adet meyve 1 fincan kahve, çay ya da su, 1 buçuk çorba kaşığı ufalanmış ceviz, 3 tatlı kaşığı az yağlı veya yağsız margarin, 1 fincan az yağlı veya yağsız süt, 2 buçuk dilim light tost ekmeği

Öğlen: 2 dilim ekmek 1/3 çorba kaşığı az yağlı veya yağsız mayonez 1 orta boy kasede karışık yeşil salata 2 çorba kaşığı az yağlı veya yağsız salata sosu 1 adet meyve 4 dilim tavuk göğsü 1 buçuk dilim az yağlı veya yağsız peynir
30 gram fırında dilimlenmiş patates

Akşam:
Fırında tavuk (TARİFİ AŞAĞIDA)
1 porsiyon haşlanmış brokoli
Fırında patates
1 ufak kasede yeşil salata
1 çorba kaşığı az yağlı veya yağsız
salata sosu,
1 adet meyve

Fırında tavuk tarifi
150 gram kemiksiz, derisiz göğüs tarafından tavuk, 1/4 kase az yağlı veya yağsız süt, 8 çorba kaşığı galeta unu, 2 tatlı kaşğı kuru biberiye otu

Fırını orta derecede ısıtın. Fırın tepsisi üzerine hafif yağlı kağıt yerleştirin. Tavuğu yıkayıp hafifçe kurulayın. Sütü çukur bir kaseye dökün. Başka bir küçük kasede biberiye ile galeta ununu karıştırın. Tavuğu süte batırıp daha sonra diğer kasedeki karışımı bunun üzerine dökün. Tavuğu tepsiye yerleştirin. 45 dakika pişirip servis yapın.

Garnitürü
Patatesleri her iki tarafından bir çatalla deldikten sonra mikrodalga fırında 4-5 dakika pişirin. Pişerken bir kere çevirin.
Önemli not
Fırını 250 derecede 40 dakika kullandıktan sonra tekrar kullanmadan iyice soğutun. Brokoliyi microdalga fırında 5 dakikada pişirin, yumuşamış olmasına dikkat edin. Patatesleri uzunlamasına dilimleyin. Brokoli ve kaşar peyniriyle karıştırın. Karışımı mikodalga fırında 45 saniye daha pişirip peynirin erimesini sağlayın.

2. gün
Sabah:
3 adet diyet galeta
2 adet meyve
¾ bardak az yağlı veya yağsız süt
1 fincan kahve, çay ya da su
½ kase yağsız yoğurt

Öğlen:
1 parça yağsız tavuk yanında mantar ve garnitür
1 ufak kasede karışık yeşil salata
2 çorba kaşığı az yağlı veya yağsız salata sosu
1 adet meyve
4 adet şekersiz bisküvi
1 bardak az yağlı veya yağsız süt

Yemek arasında:
150 gram patlamış mısır
Yarım bardak meyve suyu
(portakal veya greyfurt)

Akşam:
Meksika usulü tavuk (TARİFİ AŞAĞIDA)
1 ufak kase ölçüsünde yeşil salata,
1 adet meyve
2 çorba kaşığı az yağlı veya yağsız
salata sosu
Meksika usulü tavuk tarifi
2 adet tortilla (büyük marketlerde bulabilirsiniz), 120 gram derisiz, kemiksiz tavuk, karabiber, küçük bir soğanın üçte biri. 1 tutam acı biber, 2 çorba kaşığı az yağlı veya yağsız ekşi krema, 1 buçuk çorba kaşığı zeytinyağı, 60 gram az yağlı veya yağsız kaşar peyniri rendesi

Tavuğu yıkayıp kurulayın. Dilim dilim kesin. Soğanı doğruyup karabiber ile karıştırın. Bir teflon tavada zeytinyağını orta ateşte ısıtıp tavuğu içinde hafifçe kızarana kadar çevirin. Tavanın ısısını yükseltin. Acı biberi ve soğanı tavuğun üstüne döküp sık sıkı karıştırın. Pişmiş yemeği tortillaların üzerine dökün. Üzerine peynir rendesini koyup ekşi kremayı ilave edin.
3. gün

Sabah:
2 adet diyet galeta
1 fincan az yağlı veya yağsız süt
2 adet meyve
1/2 kase az yağlı veya yağsız yoğurt
1 fincan kahve, çay ya da su
Öğlen:
1 porsiyon beyaz etli balık
1 ufak kasede karışık yeşil salata
2 çorba kaşığı az yağlı veya yağsız salata 1 adet meyve
1 ufak kasede kase az yağlı veya yağsız yoğurt
Akşam:
Fırında tavuk pirzola (TARİFİ AŞAĞIDA!)
Makarna
1 adet meyve
1 ufak kasede karışık yeşil salata
2 çorba kaşığı az yağlı veya yağsız salata sosu
Fırında tavuk pirzola tarifi
Yarım fincan az tuzlu domates salçası, 120 gram kemiksiz derisiz tavuk göğsü, 2 çorba kaşığı galetu unu, 1/4 çorba kaşığı karışık baharat, 1 adet yumurta akı, 1/4 çorba kaşığı pul biber, 60 gram kadar kaşar peyniri rendesi

Fırını 250 derecede ısıtın. Makarnayı ayrı pişirin. Tavuğu yıkayıp kuruladıktan sonra çukur bir kasede baharatlar ve galeta ununa batırın. Yumurtanın akını bir fincanda çırptıktan sonra galetu unu karışımına batırdığınız tavuğu yumurta akına batırdıktan sonra tekrar galeta unu karışımına batırın. Sonra, daha önce yağlanmış olan fırın tepsisine yerleştirin. 15-20 dakika kadar pişirin. Küçük bir tavada domates
salçasının içine kırmızı biber karıştırarak hafif ateşte ısıtın. Bu arada makarnayı da karıştırmayı unutmayın. Makarnanın üzerine kaşar rendeleyip tavuğun yanına garnitür olarak ekleyin. Makarnayı pişirdiğiniz su makarnanın en az iki misli olmalıdır. Su kaynadıktan sonra makarnayı atın, ara sıra karıştırın. Yumuşadıktan sonra ocaktan alıp, süzün
4. gün
Sabah:
2 dilim tost ekmeği
1 bardak az yağlı veya yağsız süt
1 adet meyve
1 fincan kahve, çay ya da su
2 dilim az yağlı veya yağsız peynir

Öğlen:
1 porsiyon beyaz etli balık
1 ufak kasede karışık yeşil salata
2 çorba kaşığı az yağlı veya yağsız salata
sosu
1 porsiyon meyve
2 bardak az yağlı veya yağsız süt
4 dilim peksimet
Yemek arasında:
100 gram taze brokoli
150 gram dilimlenmiş havuç
Akşam:
1 porsiyon kabak çorbası (TARİFİ AŞAĞIDA)
Tavuk ızgara
Az yağlı pilav
1 ufak kasede karışık yeşil salata
2 çorba kaşığı salata sosu
1 adet meyve

Kabak çorbası tarifi
Yarım taze kabak, yarım küçük soğan, yarım baş
sarımsak, 1 çorba kaşığı karışık baharat, 1 buçuk fincan az yağlı, az tuzlu sebze suyu, 6 çorba kaşığı az yağlı veya yağsız yoğurt, 4 çorba kaşığı diyet ekşi krema, 1 çorba kaşığı hazır soğan çorbası

Ekşi krema ve soğan çorbasını mikserde iyice karıştırıp pişirin. Kabağı yıkayıp küp küp kesin. Soğanı ve sarımsakları ince ince kıyın. Kabak, soğan, sarımsak, baharat ve sebze suyunu orta boy bir tavaya koyup hafifçe kaynatın. Altını kısarak 10 dakika pişirin. Sonra sebzeleri bir miksere alıp püre yapın. Sebze suyunu tavaya koyup yoğurt ve pirinçle karıştırın. En son birlikte servis yapın.
5. gün
Sabah:
2 parça az yağlı börek
1 ufak kasede kase az yağlı veya yağsız yoğurt
2 adet meyve
1 buçuk fincan az yağlı veya yağsız süt
1 fincan kahve, çay ya da su
2 çorba kaşığı bal

Öğlen:
1 porsiyon alabalık
1 ufak kasede karışık yeşil salata
1 adet meyve
2 çorba kaşığı az yağlı veya yağsız salata sosu
4 adet diyet galeta
Akşam:
Tavuk ızgara
Sağlıklı patates kızartma
1 adet meyve
1 ufak kasede karışık yeşil salata
1 çorba kaşığı az yağlı veya yağsız salata sosu

6.gün

Sabah:
3 çorba kaşığı diyet reçel
1 buçuk bardak az yağlı veya yağsız süt
1 fincan kahve, çay ya da su
3 adet kurabiye
2 çorba kaşığı az yağlı veya yağsız margarin
½ dilim az yağlı veya yağsız beyaz peynir
1 adet meyve

Öğlen:
1 porsiyon beyaz etli balık
1 ufak kasede karışık yeşil salata
2 çorba kaşığı az yağlı veya yağsız salata sosu
1 bardak az yağlı veya yağsız süt
4 adet şekersiz bisküvi
1 adet meyve
Yemek arasında:
1 adet gofret
½ bardak şekersiz meyve suyu

Akşam:
Baharatlı, elmalı tavuk (TARİFİ AŞAĞIDA)
2 dilim ekmek
1 ufak kasede karışık yeşil salata
1 buçuk çorba kaşığı az yağlı veya
yağsız salata sosu
Elmalı tavuk tarifi
Yarım çorba kaşığından az baharat, 1 elma, 1/3 fincan elma suyu, 120 gram kemiksiz, derisiz tavuk göğsü, 2/3 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı az yağlı veya yağsız yoğurt, 3 çorba kaşığı limon suyu, 2 adet taze soğan, 100 gram taze mantar

Dilimlenmiş elmaları baharatla karıştırarak bir teflon tavada az ateşte çevirin. Üzerine soğanı ve dilimlenmiş mantarları ilave edin. Limon suyunu ekleyin. 1-2 kaşık da elma suyu ilave edin ve kaynayana kadar pişirin. Tavuğun göğsünü kurulayıp ince dilimler halinde kesin. Haşladığınız karışımın içine atınız ve tavuk pişene kadar hafif ateşte yaklaşık 10 dakika tutun. Tavuğu ayırıp bir tabağa dizin ve sıcak kalmasını sağlayın. Unun geri kalan kısmını elma suyunun içinde hafifçe sos haline getirin. Yoğurdu da karıştırıp tavuğun üstüne dökün. Soğan ve benzeri garnitürü üzerine ilave edin.